До 10 дни приключва проверка за връзки на служители от МВР с Красьо Черния

В рамките на около не повече от 10 дни трябва да приключи проверката в МВР за контактите на служители от системата с Красьо Черния, заяви в понеделник вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по време на посещението си в Плевен.

Той уточни, че възложената от него цялостна проверка на всички служители, които са контактували с Красьо Черния, тече повече от 20 дни, предаде БТА. Установява се от какво естество са били контактите и защо ги е имало, дали са документирани, "дали е имало някакво влияние - с този контакт той да е влияел на някакви процеси", каза Цветанов.

Има служители, които са контактували с него, но е в процес на изясняване какви действия трябва да предприема като министър на вътрешните работи, каза Цветанов.

Проверката е възложена на "Вътрешна сигурност" и на инспектората на МВР.

Запитан за мерките на МВР срещу зачестилите случаи на отвличания вътрешният министър заяви, че са сменили цялостната концепция за работата си срещу отвличанията и с допълнителни законодателни мерки, които вече са внесени в парламента. Той припомни, че МС прие промени в НК и НПК, където се завишават драстично наказанията за тези, които подготвят и извършват отвличания.

Споделяне

Още от България