До 15 октомври може да се номинират журналисти за наградата "Валя Крушкина"

До 15 октомври може да се номинират журналисти за наградата "Валя Крушкина"

До 15 октомври 2015 г. български журналисти от медии, издавани в България или в чужбина, могат да бъдат номинирани или да се самопредложат за участие в конкурса "Валя Крушкина – журналистика за хората“, съобщиха организаторите в понеделник.

Категориите на конкурса са шест - печатна медия, радио, телевизия, онлайн медия, снимащ журналист и млад журналист.

Основните критерии за оценка на номинациите са обективност, нестандартно отразяване и аналитичност. Задължително условие за участие в конкурса е материалите, с които журналистът участва, да са авторски и да са публикувани в рамките на последната година - от 11 септември 2014 до 11 септември 2015 година. Един журналист може да бъде номиниран или да се самономинира с максимум 3 материала.

Носителят на Голямата награда "Валя Крушкина“ се избира от журито директно между номинираните. Тя е на стойност 1000 лева и е за цялостен принос в отразяване на актуални теми у нас, за материали, провокирали обществен дебат или промени в законодателството, за журналистическа доблест и смелост.

Участието в конкурса става чрез попълване на формуляр, в който освен кратко представяне на кандидата трябва да се опишат мотивите за номинацията. Попълненият формуляр за номинация се изпраща на електронен адрес: [email protected] до 15 октомври 2015 г.

Конкурсът "Валя Крушкина – журналистика за хората“ се организира от Фонд "Валя Крушкина“ при Фондация "Работилница за граждански инициативи“ за четвърта поредна година. Целта на конкурса е да отличи журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите.

В досегашните издания на конкурса са получени над 210 номинации с над 400 материала. Интересът към конкурса потвърждава необходимостта от подобно начинание и показва, че наградите на името на Валя се превърнаха в мерило за качествена журналистика, посочват организаторите.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?