До 15 септември ще бъде възстановено движението по бул. "Монтевидео"

До 15 септември ще бъде възстановено движението по бул. "Монтевидео"

До 15 септември ще бъде възстановено движението по бул. "Монтевидео" в столицата. Това стана ясно във вторник при проверка на кмета Йорданка Фандъкона при проверка във вторник на строителния обект.

В момента се изгражда последният участък от булеварда - от ул. "763" до ул. "Академик Константин Пашев". Новото трасе на булеварда включва четири ленти за движение на автомобили.

Обособяват се и еднопосочни вело-ленти, които се свързват със съществуващите. До момента е положен нов водопровод, канализация, елекроинсталации, изградени са улично осветление и отводняване.

По време на строителните дейности е преместен трафопост, който е попадал в трасето на новия участък.

Екипи на "Софийска вода" АД изграждат в кръстовището на "Монтевидео" и " Академик Константин Пашев" колектор, които е част от Главен канализационен клон 3 Горна Баня, с което се гарантира, че при строителството на Главния канализационния клон няма да се разкопават пътните платна.

Ще бъде изграден и временен обиколен път, който да осигурява достъп на живущите до 21 ДКЦ. След 15 септември ще продължи работата по тротоарите и по изграждането на връзките на бул. "Монтевидео" с вътрешнокварталните улици. Кметът Фандъкова поиска от строителя да работи с удължено работно време и с допълнителни екипи, за да се гарантира пускане на движението до първия учебен ден.

Споделяне

Още от България