До 3 месеца стартират продажбите на фабрики от Булгартабак холдинг

"Булгартабак холдинг" в четвъртък подписа договор с Морган Стенли за консултантски услуги по приватизацията на фабриките от холдинга. Консултантът бе одобрен с решение на Надзорния съвет на тютюневата компания от февруари т.г.

Морган Стенли ще изготви финансовите, правни и пазарни анализи на дъщерните дружества на "Булгартабак холдинг" и анализ на регулаторната рамка на тютюневия отрасъл. Консултантът ще даде и предложения за продажбата на отделните фабрики.

Около три месеца след подписването на договора ще стартират процедурите за приватизация на дружествата, към които има инвеститорски интерес, както и процедурите за преструктуриране на останалите дружества от структурата на холдинга, съобщиха от компанията.

От Булгартабак напомнят, че миналата година Морган Стенли успешно консултираха сръбското правителство и завършиха приватизационните сделки за цигарените фабрики в Сърбия. За тях бяха получени едни от най-високите цени, плащани в индустрията като цяло, като стратегическите инвеститори са ангажирани и с обширна инвестиционна и социална програма. Консултантът притежава богат опит в преструктуриране на дружества в тютюневия сектор.

Съгласно подписания днес договор, заплащането за работата на консултанта зависи изцяло от успешната продажба на дъщерните дружества от структурата на "Булгартабак холдинг".

Споделяне

Още от Бизнес