До 3 месеца стартират продажбите на фабрики от Булгартабак холдинг

"Булгартабак холдинг" в четвъртък подписа договор с Морган Стенли за консултантски услуги по приватизацията на фабриките от холдинга. Консултантът бе одобрен с решение на Надзорния съвет на тютюневата компания от февруари т.г.

Морган Стенли ще изготви финансовите, правни и пазарни анализи на дъщерните дружества на "Булгартабак холдинг" и анализ на регулаторната рамка на тютюневия отрасъл. Консултантът ще даде и предложения за продажбата на отделните фабрики.

Около три месеца след подписването на договора ще стартират процедурите за приватизация на дружествата, към които има инвеститорски интерес, както и процедурите за преструктуриране на останалите дружества от структурата на холдинга, съобщиха от компанията.

От Булгартабак напомнят, че миналата година Морган Стенли успешно консултираха сръбското правителство и завършиха приватизационните сделки за цигарените фабрики в Сърбия. За тях бяха получени едни от най-високите цени, плащани в индустрията като цяло, като стратегическите инвеститори са ангажирани и с обширна инвестиционна и социална програма. Консултантът притежава богат опит в преструктуриране на дружества в тютюневия сектор.

Съгласно подписания днес договор, заплащането за работата на консултанта зависи изцяло от успешната продажба на дъщерните дружества от структурата на "Булгартабак холдинг".

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли решението за частичен локдаун?