До 4 май се събират зелени идеи за конкурса ClimateLaunchpad

До 4 май се събират зелени идеи за конкурса ClimateLaunchpad

Българските кандидати за световния конкурс за зелени бизнес идеи ClimateLaunchpad ще имат 5 дни повече за участие.

Познат в над 35 страни от цял свят, конкурсът е създаден, с цел да подпомогне предприемачите със зелени идеи в начален етап на развитие по пътя им към постигане на международен успех.

В конкурса се търсят иновации в областта на възобновяемите енергийни източници, енергийната ефективност, храните и селското стопанство, водата, транспорта, индустриалните технологии или всякакъв друг начин за справяне с негативните ефекти от изменението на климата.

Конкурсът се провежда за 4-та поредна година в България. Той дава на предприемачите подкрепа за стартирането на техния бизнес. Миналата година българският екип Sea Harmony грабна наградата за устойчиво производство на храни по време на международния финал на състезанието.

Към момента над 350 обещаващи идеи от 31 страни са постъпили за участие в ClimateLaunchpad.

Избраните отбори от всички участващи страни ще преминат двудневен BootCamp с международен експерт, както и шест треньорски сесии, за да се подготвят за националните финали. Топ 3 от всички страни ще се състезават на големия финал в Шотландия през ноември 2018 г.

Най-добрите 10 идеи на международния финал печелят достъп до програмата Climate-KIC Accelerator – единствената акселераторска програма насочена към комерсиализацията на технологични решения за справяне с климатичните промени. Първите три места в конкурса печелят и парични стимули - 10 000 евро за първо място, 5000 евро за второ и 2500 евро за трето.

Желаещите да кандидатстват трябва да отговарят на няколко условия. Те не трябва да са започнали бизнеса си или да са го направили преди по-малко от година. Привлечените в бизнес идеята инвестиции не трябва да надхвърлят 200 000 евро. Кандидатите не трябва да стигнали до етапа на продажба на продукти, решения или прототипи при търговски условия. Трябва да владеят добре английски, а в екипа да участват поне двама души.

Кандидатстването за ClimateLaunchpad става чрез попълването на електронна апликационна форма.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?