До 50 000 евро финансиране за стартъпи за чисти технологии

До 50 000 евро финансиране за стартъпи за чисти технологии

До 50 000 евро финансиране може да получат успешните стартъпи, които участват в сезон на Акселератора на Climate-KIC и Клийнтех България. Програмата е за финансиране на бизнес решения за устойчив бизнес и чисти технологии и се осъществява за трета поредна година.

От изработването на готов продукт или услуга до спечелването на първи клиенти, инвеститори и навлизане на международни пазари, акселераторската програма дава необходимите инструменти и финансиране на българските предприемачи, за да превърнат идеите си в устойчиви бизнес решения.

Тази година, програмата подпомага бизнес проекти в две основни фази. За стартъпи в по-начален етап се предвижда финансиране до 25 000 евро. Кандидатите за него трябва да имат сформиран екип, доказана идея и бизнес модел. Успешните кандидати ще получат освен средства за развитие на бизнеса си и 6-месечно интензивно обучение и менторство. Тяхната цел ще бъде да достигнат до своите първи клиенти.

До 50 000 евро финансиране се предвижда за стартъпи в по-напреднал етап - стигнали вече до първите продажби. Кандидатите тук трябва да докажат и осъществят първите си продажби, като програмата ще осигури освен финансиране и менторство. Крайната цел на този етап е разрастването на бизнеса и привличане на инвестиции, които да гарантират бъдещ растеж.

Програмата на българското издание тече в синхрон с още 8 държави. Наред с интензивните работилници в София, екипите ще участват и в международни обучения и обмен с екипите, треньорите и ментори от другите локации.

Само няколко месеца след края на второто издание на Акселератора през 2017 г. 90 % от екипите реализират продажби и сделки на стойност над половин милион лева.

Желаещите да кандидатстват за участие в Climate-KIC Accelerator Bulgaria могат да го направят до 5-ти април на този адрес.

Споделяне

Още от Бизнес