До 9 нараснаха поликлиниките с Covid кабинети в столицата

За седмица са прегледани над 1100 пациенти

До 9 нараснаха поликлиниките с Covid кабинети в столицата

Софийските ДКЦ-а с Covid зони вече нараснаха до 9, като в сряда такъв кабинет отвори и 14-о ДКЦ. Така за седмица от бившите поликлиники са прегледани общо 1175 души с вирусоподобни симптоми. От тях са тествани 1136 пациенти. Положителните са 361, което е 31.7 на сто от изследваните.

В кабинетите освен че се правят прегледи, при нужда се извършва антигенен тест, кръвна картина и рентген.

14-о ДКЦ се намира в ж.к. "Иван Вазов", ул. "Стефан Сарафов" №7. Кабинетът ще е с работно време: от 9:00 ч. до 15:00 ч. Записвания за преглед могат да се извършват на тел. 02/4040458.

На територията на Столична община работят COVID кабинети и в още осем ДКЦ-а – 8, 11, 12, 13, 14, 17, 18, 20 и 22. Адресите и работното им време са онлайн достъпни.

Първите от тях стартираха още на 11 ноември, като основната цел е да се облекчат прегледите в големите болници.

В Covid кабинетите на ДКЦ се преглеждат пациенти, които са насочени от личните им лекари или имат симптоми. Ако човек без симптоми иска да си направи антигенен тест, ще трябва да го заплати.

От Столична община препоръчват на гражданите да си записват предварително час за преглед, така че да не се налага да чакат пред кабинетите.

Записването става чрез онлайн платформата Myhealth.bg, където са дадени графиците на ковид кабинетите в ДКЦ-ата.

Освен от самия пациент, часът може да бъде записан и от личния лекар.

Столичани, които нямат възможност и достъп до онлайн платформата, могат да се обадят на телефона на съответното ДКЦ, откъдето ще им бъде резервиран час за преглед.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?