До ден-два ще са ясни причините за падналия МиГ-29

До 2-3 май трябва да бъде готов и представен предварителният доклад на комисията, която разследва причините за инцидента с падналия по време на учение изтребител МиГ-29. това съобщи късно вечерта в понеделник в Клисура министърът на отбраната Аню Ангелов, който участва в отбелязването на 136-ата годишнина от Априлското въстание.

Инцидентът с българския учебен самолет стана на 26 април край пловдивското село Голям Чардак по време на съвместно учение в американски пилоти и заради катастрофата бяха преустановени полетите на всички български самолети в учението "Тракийска звезда", което ще продължи до 10 май в авиобазата "Граф Игнатиево".

 

От резултатите в доклада зависи дали веднага ще бъде отменена забраната за полети с МиГ-29, посочи Ангелов. Той припомни, че два дни след инцидента бяха подновени полетите със Су-25, от вторник ще започнат да летят и МиГ-21.

 

Министърът каза, че двамата катапултирали при инцидента пилоти - майор Илия Дойчинов и капитан Петър Методиев, вече са извън реанимацията и са в неврохирургията на ВМА-София.

Споделяне

Още от България