До избори за руската Дума пуснати 11 партии

До избори за руската Дума пуснати 11 партии

Централната избирателна комисия в Русия приключи регистрацията на списъците с кандидатите за депутати в Държавната Дума, предадоха руските осведомителни агенции. В бюлетините ще бъдат включени 11 партии – пропрезидентската "Единна Русия", чиято листа се води от сегашния държавен глава Владимир Путин, Комунистическата партия на Русия, Либерално-демократическата партия,  "Справедлива Русия", Съюз на десните сили, "Яблоко", Патриотите на Русия, Демократическата партия,  "Гражданска сила", Аграрната партия и Партията за социална справедливост.

На неделното си заседание избирателната комисия отказа регистрация  на "Народен съюз" на Сергей Бабурин и Руската политическа партия за мир и единство заради голям брой недействителни лица в подписките им Поради същата причина ден по-рано бе отхвърлена и Партията на зелените.

На 31 октомври ще се разиграят номерата, под които партиите ще присъстват в изборните бюлетини. Чрез жребий ще се разиграе и ефирното време, което политическите сили ще получат безплатно, както и печатните площи за предизборна агитация в държавните средства за масово осведомяване

Изборите ще се проведат на 2 декември.

Споделяне

Още от Свят