До края на май тръгва строежът на кръстовището на две нива край Семинарията

До края на май се очаква да започне изграждането на кръстовището на две нива при Семинарията в София, но преди това на 8 май ще бъде напълно отворено за движение и кръстовището на булевардите "Акад. Иван Ев. Гешов" и "Георги Софийски". Това съобщи в понеделник пред журналисти кметът на София Йорданка

Придружена от заместник-кмета по транспорта Любомир Христов и кмета на район "Младост" Цвета Авджиева, Фандъкова провери изграждането на паркинг при метростанцията на бул. "Андрей Сахаров" между "Младост 1А" и "Младост 3".

Тя похвали район "Младост" като един от отличниците по строеж на паркинги в сравнение с останалите столични квартали. Строящото се в момента там съоръжение е с площ от около 3 дка, струва 200 хил. лв. и на него ще могат безплатно да паркират около 90 автомобили.

Целта е хората да не оставят колите си в калта, посочи Фандъкова. Тя съобщи, че е завършен и паркингът пред блок "66" в "Младост 1" на стойност 68 хил. лв., предстои и изграждането на паркинг пред блок "65" в същия квартал.

Според кмета е нормално буферните паркинги около метростанциите все още да не се ползват активно. Когато нещо се плаща, то започва да работи бавно, особено ако наоколо има безплатни алтернативи, коментира Фандъкова. Тяприпомни, че заедно с втората линия на метрото са изградени буферни паркинги за около 2700 автомобила.

По думите на кмета намерението на общината е да се стимулират, от една страна, районните кметове да намират терени за паркинги и, от друга, да се мотивира бизнесът за изграждането на надземни етажни паркинги.

Кметът на "Младост" Цвета Авджиева съобщи, че близо до сградата на общината в "Младост 3" на площ 4,5 дка на терен предоставен от Министерството на отбраната, до един месец трябва да започне строителството на църква и на сграда с ритуална и с конферентни зали.

Споделяне

Още от Бизнес