"До края на мандата ще свършим повече работа от последните 30 години"

Каракачанов е готов да разговаря с ДПС и БСП

Сн. МО

Военният министър Красимир Каракачанов даде поредна заявка, че няма намерение да напуска поста въпреки многохилядните протести, които продължават вече 14 дни.

"Моята амбиция е до края на този мандат да свършим толкова работа, колкото не е вършена през последните 30 години", каза Каракачанов, който присъства на изпитание на танкове край търговищкото село Стража.

Каракачанов припомни, че правителството вече е сключило договор за покупката на изтребителите F-16 Block 70 (за над 2 млрд. лева) и смята, че до края на мандата ще бъдат купени и нови патрулни корабаи (за около 1 млрд. лева), подготвя се и проектът за бронирани машини (1.5 млрд. лева).

"Освен че сключихме договори за нови самолети, в момента текат договорите за новите кораби, текат и процесите по ремонта и модернизацията на съществуващата техника", каза Каракачанов. 

Каракачанов готов на преговори с БСП и ДПС 

"Дълбоко се съмнявам, даже съм убеден, че ДПС и БСП утре на власт няма да измислят нищо ново. Не ги чухме и по време на дебата. Но въпреки това съм готов с тях да седнем", посочи Каракачанов, цитиран от БГНЕС.

По думите му действително "има натрупано недоволство, има натрупани проблеми".

"Хората трябва да се убедят, че мерките, които се вземат в оставащите осем месеца, са реални", каза той.

По думите му разговорът на коалиционен съвет в четвъртък трябва да бъде "много откровен и ясен".

"И останалите осем месеца да бъдат разписани - какво се случва до края на мандата".

Каракачанов посочи, че най-важното е да се разпишат реални мерки за спасяване на икономиката.

"Първото нещо е как предлагаме по-лек изход на българина от тежката икономическа криза. А второто са промени в различни политики", посочи Каракачанов.

Ще бъдат ремонтирани още танкове

Той съобщи, че още пет танка ще бъдат ремонтирани във ведомствения завод ТЕРЕМ "Хан Крум" - Търговище. 

Министърът присъства на изпитанията на последните два от 13 ремонтирани танка Т-72 в завода в Търговище.

Ремонтите на общо 13 танка Т-72 и 60 танкови мерник-далекомери за нуждите на Сухопътните войски са извършени в "ТЕРЕМ - Хан Крум" в периода януари 2019 г. - юли 2020 г. Ремонтът на един танк струва 822 000 лв., без ДДС.

"Десет години в ТЕРЕМ не е влизал нито един от танковете на българската армия за ремонт. До момента са минали 13, а до месец-два ще осигурим още пет, които ще влязат за заводски ремонт в Търговище. След това предстои модернизацията им", обясни Каракачанов. 

По думите му  това е част от поставената амбицията - да модернизират и повишат боеспособността на българската ария. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?