След конфуза с поканен - неприел, но назначен зам.-министър

До няколко дни ще бъде предложен нов заместник-правосъден министър

До няколко дни ще бъде предложен нов заместник-правосъден министър

До няколко дни ще бъде предложен нов човек за поста на заместник-министър на правосъдието, съобщи в сряда вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златаноа.

"Разбирам решението на Иван Йорданов да се откаже от поста заместник-министър на правосъдието, приемам го - за да се върши тази работа е нужна много силна мотивация", обясни тя. Вицепремиерът каза още, че другият ѝ заместник Илия Ангелов, който прие работата, ще отговаря за затворите и съдебна охрана.

Преди ден правителството успя да забърка поредния си кадрови гаф, след като правителственият пресцентър съобщи, че Иван Йорданов, който е консул във Франкфурт, е назначен за заместник-министър на правосъдието. Той се обади в редакцията на Mediapool и обяви, че не се е съгласил да поеме поста.

 

Йорданов призна, че е имал неофициална покана, но той я отклонил.

 

Другият назначен за заместник-министър на правосъдието Илия Ангелов е завършил Академията на МВР и ВМЕИ-Варна. Той е работил като технолог в комбината за мотокари в Пловдив, после прави кариера в охранителна полиция, а последната му работа е като шеф на съдебната охрана в Пловдив.

 

Споделяне

Още от България