До седмица ще е ясен размерът на великденските добавки за най-бедните пенсионери

До седмица ще е ясен размерът на великденските добавки за най-бедните пенсионери

Най-бедните пенсионери и тази година ще получат великденски добавки, чийто размер в момента се изчислява и ще бъде определен след седмица. Това стана ясно в началото на заседанието на правителството в сряда.

Служебният премиер Огнян Герджиков поиска от служебния министъра на финансите Кирил Ананиев да направи разчети дали може да се даде добавката и в какъв размер ще е тя и да ги представи следващата сряда. Ананиев потвърди, че ще има допълнително плащане за най-бедните пенсионери.

В последните години традиционната великденска и коледна добавка за хората с пенсии под линията на бедност от 314 лв. е 40 лв. Предстои да стане ясно дали и сега това ще е размерът на допълнителните средства.

Герджиков каза още, че служебното правителство започва практиката след приключване на дневния ред на правителственото заседание тематично да се разглеждат проблемите на регионите. Първата такава дискусия ще е с областните управители на Добрич Детелина Николова и на Силистра Петко Добрев, който, по думите на Герджиков, е автор на идеята.

Двамата ще представят проблемите на своите региони.

Споделяне

Още по темата

Още от България