До седмици МОК ще обяви дали изхвърля Батето

До няколко седмици ще има окончателно решение за Иван Славков, обяви на пресконференция в Атина президентът на Международния олимпийски комитет Жак Рох. Членът на МОК и шеф на Българския Олимпийски комитет и футболен съюз бе отстранен временно заради корупционния скандал, предизвикан от филма "Да купиш игрите" на програма "Панорама" на ББС. В сряда филмът бе излъчен пред всички членове на МОК, а вечерта се завъртя и по БНТ.

Славков е единственият член на МОК, показан във филма на ББС, заснет от репортери под прикритие, които се представят за частни консултанти, желаещи да дадат подкуп за домакинството на Лондон през 2012 г. От видеозаписа става ясно, че Славков изразява готовност да бъде подкупен.

Жак Рох уверил, че скандалът няма да се отрази на кандидатурата ни за Зимните игри

Президентът на МОК Жак Рох е уверил спортния министър Васил Иванов-Лучано, че скандалът с Батето няма да се отрази по никакъв начин на кандидатурата на София за домакин на Зимната олимпиада през 2014 г. и тази кандидатура не е застрашена. Това заяви Лучано за Канал 3 след срещата си с Рох.

"Той каза, че разполагаме с прекрасна планина като Витоша", заяви министър Иванов. Министърът е поканил Жак Рох в България и шефът на МОК е казал, че ще му бъде приятно да дойде. Г-н Рох ще уважи деня на България в Олимпийското село на 22 август.

"Г-н Рох ми каза, че за него Иван Славков е невинен, докато комисията по етика не докаже вината му", заяви още Лучано по повод скандала с Батето.

Споделяне

Още от България