До три седмици ще е ясно дали ще бъде освободен шефът на ДНСК

До три седмици ще е ясно дали ще бъде освободен шефът на ДНСК

До три седмици регионалният министър Росен Плевнелиев ще реши дали да освободи шефа на Дирекцията за национален и строителен контрол (ДНСК) Иван Симидчиев. Това заяви Плевнелиев в четвъртък на годишното събрание на Камарата на строителите в България.

Симидчиев се компрометира със скандалния отказ на ДНСК да издаде заповед за събаряне на незаконния комплекс "Златна перла" в Природен парк "Странджа" и заради още няколко сигнала от екологични организации за толериране на нередовни строежи в защитени зони.

Освобождаването на Симидчиев е въпрос на преценка на министерството, имахме един разговор, предстои още един и в рамките на три седмици ще излезем с решение, каза Плевнелиев.

По думите му заради засилилия се натиск върху дирекцията, тя се е активизирала изключително в последните месеци. ДНСК води хиляди дела, ние им намалихме персонала, намалихме бюджета, но жалбите не са намалели, каза Плевнелиев.

За незаконните постройки в имота на ул. "Беловодски път" в Бояна, известен като сараите на Доган, Плевнелиев каза, че не е изтекъл срокът за обжалване на решенията на Административен съд София, които потвърждават заповедите за събаряне на барбекюто, КПП-то и оградата. След изтичане на срока и ако няма обжалване, отиваме с багерите, каза Плевнелиев.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес