До юни стават ясни такситата на новия летищен терминал в София

Очаква се до 18 май да бъдат отворени офертите на кандидатстващите таксиметрови фирми за обслужване на новия терминал на летище София, съобщи в понеделник изпълнителният директор на летище София Пламен Станчев.

Служители на Държавната автомобилна инспекция (ДАИ) ще присъстват денонощно на новия терминал и съвместно с летищните служители ще съдействат за изпълнение на заповедта от началото на февруари, когато авиокомпаниите "България Ер" и "Хемус Ер" започнаха да оперират от новата сграда на аерогарата, посочи той.

С тази заповед се определят точно таксиметровите превозвачи, които могат да бъдат допускани на летището, уточни Станчев. Останалото е договаряне на самите таксиметрови шофьори с пътниците, което е практика на почти всяко летище, добави той.

Според Станчев най-вероятно до края на май ще бъде сложен окончателен ред в таксиметровите превози на новия терминал на летището.   

Той допълни, че всички рекламни площи на летище София са обявени на търг и за тези, за които има повече от един кандидат, ще се избира най-високата предложена цена. Площите, за които няма проявен интерес, се предлагат и под считаната за "добра" цена.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?