“Добре дошла, комшу!”

“Добре дошла, комшу!”

"Политици, изселници и медии в Турция впечатлени от визитата на народния представител Цвета Караянчева." С това започва съобщение от пресслужбата на партия ГЕРБ, разпратено до медиите, за посещението на депутата от управляващата партия в съседна Турция.

"С възторжени отзиви за посещението на народния представител от ГЕРБ Цвета Караянчева излезе турската преса. Под заглавие "Добре дошла, комшу!” независимият седмичник "Гюнюзю" (Günyüzü) публикува пространен репортаж за визитата на Караянчева и срещите ѝ с представители на управляващата партия и опозицията, с предприемачите, изселниците и организацията на жените в Люлебургас", продължава съобщението.

"Навсякъде чаровната депутатка от управляващото мнозинство в България бе приета радушно и проведе поредица от приятелски разговори”, пише изданието, цитирано от пресслужбата на ГЕРБ.

Нататък следва в известен от миналото репортажно-приповдигнат стил: "Част от тях са се състояли в офиса на вестник „Günyüzü”, който се ръководи от г-жа Есра Конджа. Изселниците от квартал 100 Конутлар окачествиха като изключително полезно гостуването на Караянчева".

"За първи път при нас идва депутат извън Движението за права и свободи, което гледа на нас само като на гласоподаватели, коментираха те. По думите им, Караянчева ги е впечатлила с това, че не си е позволила да прави политическа агитация, а е споделила, че управляващото мнозинство уважава всички български граждани и тяхното право на избор", се казва в съобщението още.

Пространното съобщение завършва със следното: "На среща с членовете на бизнес-сдружението ЛИАД в Люлебургас тя се е запознала с инвестиционните намерения на тамошните предприемачи по отношение на България и ги е призовала да ги реализират в региона на Кърджали. Според нея, двустранните икономически връзки могат да се развиват много по-интензивно".

"Караянчева бе посрещната радушно от женската организация на управляващата Партия на справедливостта и развитието и от кметицата на Община Каваклъ Инджи Тунч, която представлява опозиционната Народно-републиканска партия".

"Жените в политиката” бе една от основните теми в разговорите им. Караянчева присъства на специална осмомартенска вечеря, дадена от кметицата, с участието на над 700 местни жени.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?