Добринище и две села се обновяват с 1.5 млн. лв. от еврофондовете

Курортното градче Добринище и още две села от община Банско ще се обновят с 1.584 млн. лв., дадени от Програмата за развитие на селския райони. Стартът на проекта бе даден в сряда от кмета на Банско Георги Икономов и земеделския министър Десислава Танева с рехабилитацията на парка на Добринище.

Освен това са предвидени реконструкция на главната улица, обновяване на тротоари и улично осветление в село Места и реконструкция на улици в село Филипово. Срокът за изпълнение е месец май 2015 г.

Танева коментира, че с благоустрояване на инфраструктурата и местата за отдих ще се подобри цялостната визия на трите населени места и ще се повиши потенциалът за развитие на туризма и за привличане на инвестиции в района.

За модернизирането на парка в Добринище, както поясни кметът на курортното селище в подножието на Пирин Китан Галчев, ще се инвестират близо един милион лева. Ще бъде извършена цялостна подмяна на растителността в парка, ще бъде ремонтирана съществуващата детска площадка и ще се изгради нова. Средата в градския парк ще бъде съобразена с европейските изисквания за достъпност на лица в неравностойно положение. Предвижда се монтиране на автоматизирана поливна система, ще се изгради водна каскада, ще се реконструират фонтани, ще се монтират нови пейки и кътове за отдих. Паркът ще разполага с ново осветление и система за видеонаблюдение.

Споделяне

Още от Бизнес