Доброволци и деца бежанци правиха мартеници във "Военна рампа"

Близо 150 деца бежанци от лагера в столичния кв. "Военна рампа" правиха мартенички в петък в рамките на инициативата "Мартеници за мир и толерантност".

Събитието бе организирано от Българската асоциация на ПР агенциите, които се включиха като доброволци и показаха на най-малките бежанци в центъра за временно настаняване как се изработват и какво означават българските мартеници. От асоциацията обясниха, че ще разпратят готовите мартеници на партньорите и клиентите си, за да им "напомнят" за децата бежанци у нас и техните нужди.

Благотворителната инициатива ще запознае малките бежанци с културата и традициите на страната, в която живеят, обясни председателят на Българската асоциация на ПР агенциите Николай Неделчев.

Към момента в лагера във "Военна рампа" живеят повече от 800 души, от които 150 са деца. Наскоро в сградата е започнал основен ремонт, финансиран със средства от Държавната агенция за бежанците (ДАБ). По думите на коменданта на лагера Пепи Джуренов, се очаква сградата да бъде обновена и санирана "до средата на април".

През април предстои да излезе нов доклад на Върховния комисариат за бежанците на ООН (ВКБООН) за условията, при които се настаняват имигрантите у нас, след като през зимата България няколко пъти беше упреквана от различни международни и правозащитни организации, че не е била добре подготвена за бежанската криза.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?