Доган - "непреходният", превръщащ "немислимото във възможно"

Доган - "непреходният", превръщащ "немислимото във възможно"

ДПС откри предизборната си кампания в Кърджали с митинг-концерт в отсъствието на главното действащо лице – лидерът на движението и негов мажоритарен кандидат за депутат в района Ахмед Доган.

Пред претъпканата зала на драматичния театър биографичните му данни представи водачът на пропорционалната листа Лютви Местан, докато портретът на лидера грееше от видеостената на сцената.

Местан, цитиран от БТА, определи Доган като "единствения политик, който превърна немислимото във възможно, възможното – в реалност и има огромен принос мечтите ни да се сбъднат".

Освен това той е "непреходният политик на българския преход", "архитектът на българския етнически модел".

Както на всички предизборни събрания на движението от месец насам, и кърджалийските му избиратели получиха уверение, че то никога няма да позволи "един нов възродителен процес, макар и в по-нежен вариант".

"Зад нас стои силата и за това ДПС е най- критикуваното", каза Местан и обясни защо за този вот политическият интерес отново е концентриран в Кърджали.

"Нашите опоненти знаят, че именно в Кърджали тупти пламтящото сърце на ДПС, и затова искат да ни ударят точно тук. Затова наричат тази битка "битката за бастиона". Ние обаче не приемаме тези метафори, защото сме партията на толерантността, която иска да превърне Кърджали в европейска столица на толерантността. Но няма да позволим и да злоупотребят с нашата толерантност. Защото никой не позволява да бъде прободен в сърцето", заяви Местан.

Той не се разпростря върху готовата програмна декларация на партията, която след дни щяла да бъде отпечатана в многохиляден тираж, за да достигне до всяко семейство в Кърджалийско. Но каза, че в нея било обяснено как движението ще управлява страната и през следващите четири години.

Вероятно във връзка с предишните осем години на управление Местан заяви, че

"ДПС е единствената партия, която има силата да поиска прошка от избирателите си заради пропуските и несвършените дела".

По време на кампанията за евроизборите заместник-председателят на ДПС направи и друго откритие за уникалността на движението, като го нарече "единствената партия, която се разбира с избирателите си без думи, защото само тя владее езика на любовта".

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?