Доган: ДПС ще увеличи с 50% позициите си в местната власт

Доган: ДПС ще увеличи с 50% позициите си в местната власт

След местните избори на 28 октомври ДПС ще увеличи с 50 на сто присъствието си в местната власт. Няма да има предсрочни парламентарни избори, няма да има и ремонт на кабинета, а след 2 години Движението за права и свободи пак ще е на власт. Такива уверения даде пред избиратели в Момчилград лидерът на ДПС Ахмед Доган, цитиран от БТА.

В четвъртък, по време на посещението си в общината, той обяви подкрепата си за кандидата за кмет на Момчилград Ердинч Хайрула, който с мандат на ДПС управляваше и досега.

В Кърджали лидерът на ДПС се срещна с представители на бизнеса от общината. Този сектор се развива, но има остър дефицит на актуални специалности, констатира Ахмед Доган. И една от причините е, че базовата структура на основни висши учебни заведения у нас е на ниско, критично ниво. Родната "Алма матер" през последните 10 - 15 години също изостава, тъй като няма ясно осъзната програма за актуализиране. Революцията в информационните технологии е обърнала с главата надолу всички класически специалности.

Той бе още по-критичен по отношение на средното образование: “Деветдесет на сто от учителите не са на равнището на изискванията, дори съм скромен в този процент", каза Доган.

Лидерът на ДПС говори и за оперативните европейски програми, които трябва да се познават в дълбочина, тъй като през следващите 6 – 6.5 години по тях трябва да се усвоят 11 милиарда евро. Поради липса на проектантски екипи и читави проекти част от огромните парични потоци могат и да не бъдат усвоени, констатира той.

Пред бизнесмените кандидатът за втори кметски мандат в община Кърджали Хасан Азис отчете, че през четирите години на неговия мандат  са усвоени и продължават да се усвояват инвестиции за близо 250 милиона лева, предаде БТА.

Споделяне

Още от България