Доган и Пеевски отново с най-много отсъствия от парламента

Лидерът на ДПС Ахмед Доган и колегата му от парламентарната група на движението Делян Пеевски са отсъствали безпричинно най-много от пленарна зала през юли. Това сочи справка за работата на народните представители през последния месец преди лятната ваканция, публикувана на сайта на Народното събрание.

През месеца от работа са са отсъствали безпричинно 27 депутати. За сравнения през юни на работа не са ходили 23-ма депутати.

Доган, който от години не ходи на работа в НС, с изключение на "екстрени" случаи, през юли е натрупал 15 отсъствия, като през юни те са били 13.

Осем пъти без оправдание в пленарната зала не са били Делян Пеевски и Николай Пехливанов ("Атака").

Шест пъти не е присъствал по време на дебати и приемане на законопроекти депутатът от БСП Корнелия Нинова. През юни обаче тя не е отсъствала от залата.

Най-дисциплинирана без нито едно отсъствие за юли, е била само групата на Синята коалиция, според изнесените на страницата на НС данни.

С по 1 неизвинено отсъствие са 14 народни избраници. Депутатите, отсъстващи безпричинно от работа, не получават възнаграждение за пропуснатите дни.

Споделяне

Още от България