Доган: Кой е казал, че това са окончателните промени в кабинета?

Доган: Кой е казал, че това са окончателните промени в кабинета?

“Кой ви е казал, че това са окончателните промени в кабинета?!”, запита реторично пред журналисти в неделя лидерът на ДПС Ахмед Доган, който единствен от тройната коалиция досега не е показал готовност да се раздели с някой от министрите си.

Преди ден премиерът Сергей Станишев заяви, че приема оставките на министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и на правосъдния министър Георги Петканов.

След дни ще има заседание на Съвета на коалицията, а в средата на месеца - и по-разширен форум, за да се преценят необходимите промени - структурни и персонални, каза Доган, който бе гост на извънредния конгрес на НДСВ. Според него пълната картина ще е ясна след 10-15 дни.

Работи се усилено, прави се обективен анализ на ситуацията от гледна точка на административен и кадрови ресурс, на необходимостта от нова политика. Има воля за промени и действително ще видите, че ще има промени и те няма да бъдат камуфлажни, обеща Ахмед Доган, но без никакви подробонсти.  

В отговор на изказването на Румен Овчаров, че правителството става все по-зависимо от политическите интереси на една партия, намеквайки за ДПС, Доган посочи, че не знае за такава партия, но обикновено някои хора, за да отклонят вниманието от себе или от проблеми, свързани с определени кръгове, го насочват към други субекти.

Той прогнозира, че Станишев ще се справи с лобитата в собствената си партия и като концептуалност, и като нова визия за правене на политика, и като политическа воля.              

“Който се страхува от мечки, не ходи в гората”, каза лидерът на ДПС.

Той показа, че е сигурен за присъствието на ДПС във властта, като каза, че няма основания да се поставя въпросът за оцеляването или развитието на тройната коалиция.

Доган подкрепя заявеното от премиера Станишев намерение за създаване на агенция по горите отделно от министерството на земеделието, контролирано от ДПС.

Въпросът е обсъждан от 2002 г. и има такава необходимост, каза Доган и допълни, че засега не е обсъждано кой ще оглави новата структура. Смята се, че тя ще мине под шапката на БСП.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?