Доган: Купуването на гласове е европейско явление

Доган: Купуването на гласове е европейско явление

“Купуването на гласове е европейско явление. Бизнесът щом се чувства некомфортно и иска да влезе във властта, ще използва тази технология. Демокрацията ще я бъде дори с купуването на гласове”. Това заяви лидерът на съуправляващата партия ДПС Ахмед Доган на пресконференция в изборната нощ, след като премиерът Сергей Станишев и други политици многократно подчертаха, че купуването на гласове удря сърцевината на демокрацията.

Доган, който е автор на крилатата фраза “обръч от Фирми”, каза в отговор на въпрос, че това, на което сме станали свидетели, е “обръч от фирми в действие”. Бизнесът се събуди и иска реална местна власт – чрез обръч от фирми, които искат консенсусно управление по места, каза Ахмед Доган, чиято партия на тези избори направи пробив в много  от черноморските общини.

Ние не купуваме гласове, каза още лидерът на ДСП.

Когато правим общи оценки, освен купуването на гласове, ни тревожи едно явление, което се възражда и репродуцира - създаването на предпоставки за етнически вот, коментира той.

Анти-ДПС вотът не е наш проблем, а на българското гражданско общество, каза той. “Явно българското общество, нямайки други аргументи казва: “Турците идат”. Нека да подходим съзидателно, да се говори за конкуренция от гледна точка на политиката и решаването на проблемите на страната. А когато си в ъгъла и нямаш други аргументи и използваш тези, не е почтено”, смята Доган. “Ако играеш шах, играй шах, но недей да показваш брадва”, настоя той.

“ДПС не е етническа партия, а нормална партия , която знае какво иска и как да го постигне и когато се бориш с такава партия, трябва да го правиш с аргументи”, заяви Доган.

Той отчете, че партията му е първа политическа сила в 61 общини, има над 200 съветници, а кметовете на кметства са над 200. Това е индикация за траен растеж и развитие на нашата партия, по думите на Ахмед Доган.

Споделяне

Още по темата

Още от България