Доган лансира човек на Бисеров за заместник-министър на отбраната

Лидерът на ДПС Ахмед Доган лансира човек на Бисеров за заместник-министър на отбраната, съобщи за mediapool.bg добре информиран източник. Ставало въпрос за Камен Костадинов, който наскоро бе избран и за член на Централното оперативно бюро на ДПС.

Той бе един от двамата българи, които влязоха в ръководството на движението, заедно с областния управител на София Росен Владимиров, който стана заместник на Доган. В партията Костадинов отговаря за инвестиционната стратегия в областта на малкия и средния бизнес.

Той бе член на парламентарната група на ОНС в предишния парламент, но я напусна, за да влезе в групата на Христо Бисеров и Йордан Цонев, която те основаха след изключването им. По-късно той бе избран и за заместник-председател на партията на Бисеров- ЕКИП.

Днес в Сливен изключения от ДПС депутат Осман Октай комантира, че Доган ще изтъргува смяната на шефа на БТА Стоян Чешмеджиев срещу приемане на неговата кандидатура за заместник- министър на отбраната.

Той не пожела да посочи името на кандидата, но каза, че той идва от групировка и ще лобира за хора от оръжейния бизнес. Октай допълни, че премиерът и министърът на отбраната били много предпазливи към предложението, защото се страхували от продължение на случая "Терем" и от наблюдавенето на този сектор от партньорите от НАТО.

На 27 януари премиерът Симеон Сакскобургготски освободи заместник-министрите на отбраната Мехмед Джафер и Георги Пасков. Двамата отговаряха за военно-промишления комплекс и като такива поеха политическата отговорност за случая с износ на продукция с възможна двойна употреба от завод "Терем".

От търговищкия клон на предприятието през ноември миналата година бяха изнесени 250 редуктора, за които се предполагаше, че могат да стигнат до Ирак. Мехмед Джафер бе и председател на съвета на директорите на Терем.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?