Доган подмени антуража

Доган подмени антуража
Лидерът на ДПС Ахмед Доган смени почти всичките си досегашни заместници, като оставя на поста единствено Лютви Местан. Останалите – Емел Етем, Касим Дал, Юнал Лютфи и Йордан Цонев – отсега нататък ще са само членове на тясното партийно ръководство – Централното оперативно бюро (ЦОБ). Решението за смяната е взето в понеделник на закрито заседание на Централния съвет, а предложенията за новите зам.-председатели на ДПС са на Доган.

Новите зам.-председатели на партията са Филиз Хюсменова, която е и евродепутат и ще отговаря за работата на партията с европейските институции; народният представител Алиосман Имамов, който е с ресор икономическа и социална политика; Рушен Риза, също депутат, ще отговаря вече за организационната дейност (досега отговорност на Касим Дал).

Зам.-председател на ДПС от т.нар. "българска квота" ще е Христо Бисеров, бивш главен секретар на СДС, който вече втори мандат е депутат от ДПС. Той ще отговаря за ресора "стратегии и развитие“ в партията на Доган.

Лютви Местан, който от години вече е и зам.-председател на ПГ на ДПС, отговаря за законодателната дейност и работата на парламентарната група.

Всички те са и членове на партийното ръководство.

По предложение на Доган заместниците му са редуцирани от 6 на 5. Друг досегашен негов заместник и бивш областен управител на София Росен Владимиров изобщо не попада в партийното ръководство.

В ЦОБ освен Етем, Дал, Лютфи, Цонев влизат още Мустафа Карадайъ, Джевдет Чакъров, Ремзи Осман, Хасан Адемов, Рамадан Аталай, Камен Костадинов, Айруш Хаджи,Янко Янков, Джейхан Ибрямов, Тунчер Кърджалиев. Повечето от тях са и народни представители.

С обновяването на партийното си ръководство, Доган изпълни и заявеното преди месец по време на Националната конференция, че на движението е нужно "реформиране“, както и "нова визия“.

Тогава Доган за пореден път заяви намерение да се оттегли от лидерския пост, който заема неизменно вече 20 години от създаването на партията, но това ще стане по-късно, тъй като в момента тя не е "готова да приеме“ една такава смяна.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?