Доган помоли "разсърдените и разочарованите" от ДПС за прошка

Поиска вътрешните борби да не спъват развитието на младите

Доган помоли "разсърдените и разочарованите" от ДПС за прошка

С обръщение към членовете и симпатизантите на ДПС излезе почетният председател на ДПС Ахмед Доган. В него той моли за прошка "разсърдените и разочарованите", ако "има допуснати грешки в близкото минало"

"Тези евроизбори за Европейски парламент са изключително важни за ДПС, защото трасират пътя за доброто ви представяне на следващите местни и парламентарни избори в България", пише Доган и призовава за пълна мобилизация за предстоящия вот. 

Водач на евролистата на ДПС е председателят на партията Мустафа Карадайъ, който се очаква да се откаже от мястото си в европарламента. Втори е медийният магнат и депутат Делян Пеевски, който не стъпва в парламента и не се е появявал публично от две години. В листата я няма заместник-председателката на партията Филиз Хюсменова, която на последните избори беше водач. Слоганът на Движението за тези избори е "Ние залагаме на младите", въпреки че новите и млади лиза в листата са на неизбираеми позиции. 

Според Доган обаче "политическият код на ДПС се основава на постоянното подмладяване и непрекъснато движение" към по-добри условия на живот с по-голяма свобода, отговорност и толерантност. По думите му Движението "винаги е залагало на младостта и бъдещето".

"Каузата на ДПС е твърде голяма, за да си позволим лукса да се борим помежду си и да спъваме развитието на младите хора да живеят по-свободни в един по-добър свят, който те имат куража да изградят за себе си. Този избор на визия за развитие е техен. И ако искаме да имаме европейски път на развитие, ние трябва да ги подкрепим и насърчим", пише още той. 

Споделяне
Евроизбори 2019

Общо 27 формации са регистрирани за участие на предстоящите евроизбори на 26 май: 13 партии, 8 коалиции и 6 независими кандидати.

Вече е ясно под кой номер са подредени в интегралната бюлетина.

За всеки кандидат в листите на партиите и коалициите може да се гласува с преференция.

За първи път в бюлетината за тези избори партиите са с номера до 100, а преференциите започват от 101.

Партиите, коалициите и инициативните комитети, заедно със списъка на кандидатите за всяка формация, са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия.

Списъкът на 3000-те секции, в които ще има машинно гласуване може да бъде изтеглен от тук.

Избирателите могат да проверят в коя секция трябва да упражнят правото си на глас по няколко начина.

Решено е и в кои държави извън България ще има секции за гласуване.

Още от Евроизбори 2019