Доган сложи Нихат Кабил на почетното 14-то място в евролистата

Двама настоящи народни представители – Неджми Али и бившият министър на земеделието Нихат Кабил, са "новите", но неизбираеми имена в листата на ДПС за евродепутати, която бе представена официално в понеделник след заседание на Централния съвет на формацията.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган не изневери на навиците си и не пожела да говори пред медиите, като този път на пресконференцията се яви водачът на партийната евролиста Филиз Хюсменова, която бе на същата позиция и преди две години.

Тя съобщи, че второто място е дадено на настоящия представител на ДПС в ЕП проф. Владко Панайотов, а трето - на Метин Казак, който също е евродепутат. Четвърти е лидерът на младежката организация на движението Корман Исмаилов, а на пето – зам.-регионалният министър Искра Михайлова.

Неджми Али, който е депутат в НС от Кърджали и бивш зам.-военен министър в кабинета "Сакскобургготски", е на шеста позиция, а бившият аграрен министър Нихат Кабил – на 14-та.

Хюсменова каза в отговор на въпрос, че и двамата най-вероятно ще попаднат и в листите за Народно събрание, но не се ангажира дали ще са на по-избираеми позиции.

По думите ѝ през "следващите 2-3" дни се очаква да станат ясни и водачите за НС, както и мажоритарните кандидати.

Хюсменова каза още, че ДПС ще прави "позитивна, толерантна кампания". Ще бъдат формулирани и изпращани ясни послания, "достъпни до хората".

Официално кампанията ще стартира на 16 май в с. Свещари. Целта на ДПС била да запазят сегашните си 4 места в ЕП.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?