Доган в "кефлийско настроение": От гледна точка на Съдбата, няма да се връщам в политиката

Ахмед Доган, Снимка: Архив

"От гледна точка на Съдбата, няма нужда "А. Доган" да се връща в политиката".

Това се посочва в открито обръщение на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган към структурите на движението, разпространено от пресцентъра на партията.

Преди три дни ДПС - Кърджали номинира Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ за кандидат-депутатската листа за 9 МИР Кърджали, а на 6 февруари Доган бе номиниран за депутат и от ДПС - Крумовград.

"Това е знак към г-н Доган на доверие и благодарност. Г-н Доган също ще направи своя знак. Ние сме партия на знаците", коментира номинациите на 8 февруари Хасан Азис, зам.-председател на ДПС и кмет на Кърджали.

"Знакът" от почетния председател не закъсня.

"Не е лошо да бъдеш управляващ параметър в геометрията на политическото пространство, но този политически статус си има и цена и тя трябва да се заплати", пояснява той на съпратийците си. Доган се оттегли от парламента и председателския пост на ДПС през 2013 г.

Следва пълния текст на обръщението му (без редакции):

"Приятели и съмишленици!

Преди всичко искам да изразя благодарността си към всички, които желаят поне виртуално да се върна в политиката. Честно казано, номинацията на "А. Доган" ме изненада, защото всички знаете, че вече девета година не се занимавам с политическа дейност. Но признавам, получих и кефлийско настроение за добре свършена работа, за което също ви благодаря.

ДПС се превърна в значима политическа формация. И вече три десетилетия почти всички новопръкнали се партии и коалиции задължително се позиционират и търсят политическа идентичност спрямо ценностната система на движението.

Не е лошо да бъдеш управляващ параметър в геометрията на политическото пространство, но този политически статус си има и цена и тя трябва да се заплати.

Разбирам, че включването на "А. Доган" в номинациите дава импулс за мобилизация, но същевременно с това допълнително "зарежда" емоционалната мотивация на опонентите и противниците на ДПС, защото "образа на А. Доган" целенасочено беше сатанизиран през целия период на прехода. И в този контекст върши работа и на свои, и на чужди.

От гледна точка на Съдбата, няма нужда "А. Доган" да се връща в политиката. Най-значимото ми творение в живота е "Движението за права и свободи", което Ви принадлежи във времето.

Ако искате да ме зарадвате покажете на света какво представлява ДПС на предстоящите парламентарни избори.

С обич и доверие,

Винаги Ваш: А.Д. !"

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?