Докато Каракачанов бърка "мултикултурализъм" с "мултикултуризъм", няма да има дебат с Местан

Димитър Байрактаров от ПФ пък ползва изрази като "дефицит на липса на недостиг"

Докато Каракачанов бърка "мултикултурализъм" с "мултикултуризъм", няма да има дебат с Местан

Пресцентърът на ДПС разпространи в четвъртък съобщение, поради чийто фундаментален характер публикуваме без редакторска намеса:

"По повод на поканата на лидера на ВМРО г-н Красимир Каракачанов за дебат по българска история с председателя на ДПС г-н Лютви Местан заявяваме следното:

Бихме участвали в дебата с него, ако той успее да се ограмоти за правоговора и правописа на думата `мултикултурализъм`, която, пак според него, е `мултикултуризъм`(!?).

"Мултикултурализъм е термин, който се отнася до приемането на различни културни групи, явления и характеристики в рамките на общността и нейната демография в рамките на определен регион…“ (вж. Уикипедия), докато мултикултуризъм(!?) е авторство на самия Каракачанов, което е "произвeдено“ от явно по-достъпното му име на вид спорт, който е свързан с демонстрация на мускули, а не на интелект.

Дотогава, докато г-н Каракачанов не усвои правописа и правоговора на мултикултурализъм, достоен негов събеседник е друг негов колега от ПФ – Димитър Байрактаров, в чийто език се срещат изрази като "… дефицит на липса на недостиг…“. Т.е., ако трябва преднамерено да прибегнем до техния език и стил, те все още не са усвоили "фундамента на основите на темелите“ на правописа и правоговора на съвременния български книжовен език."

Споделяне

Още от Местни избори 2015