Според следовател:

Доказано е, че атентаторът от летище Бургас е камикадзе

Доказано е, че атентаторът от летище Бургас е камикадзе

Доказано е, че атентаторът от летище Бургас е камикадзе. Това заяви в неделя пред БНР  следователят от Националната следствена служба Георги Илиев.

"В случая е доказано, че става дума за камикадзе - човек, който е решил да се лиши от живота си, за да причини смърт на много хора. На наша територия, на чужди граждани е решил да причини смъртта”, каза следователят.

Според него такива атентати се разследват при тежки условия и в много случаи разследването продължава две, три, даже до пет години. Това показвала международната практика.

Илиев съобщи, че българските власти са изпратили в Израел въпросите си към част от свидетелите на взрива, които не са могли да дадат качествени показания в първите часове след атентата.

"Някои от свидетелите, на които тук беше оказана медицинска помощ, са обработени с лекарства, които не им даваха възможност към този момент да дадат правдоподобни показания и именно тия свидетели се наложи да бъдат разпитание допълнително. След като съпоставиха нещата, се оказа, че към някои свидетели би следвало да се поставят допълнителни въпроси”, када следователят.

Споделяне

Още по темата

Още от България