Докладът на СБ за регионалната киберсигурност ще бъде представен в София

Докладът на СБ за регионалната киберсигурност ще бъде представен в София

Докладът на Световната банка (СБ ) “Регионалната киберсигурност във финансовия сектор - предизвикателства и решения” ще бъде представен за пръв път публично в София на 16 юни по време на международния форум "Финансови иновации". Гост на срещата ще бъде директорът на Финансовия център за аналитична подкрепа на Световната банка д-р Фернандо Монтес-Негрет.

След премиерната презентация във Виена миналата седмица, в София той ще представи за първи път в България публично доклада на СБ за регионалната киберсигурност във финансовия сектор, съобщиха организаторите на форума.

В срещата ще участва и Карин Рубинщайн, главен изпълнителен директор на израелската организация IATI, която обединява над 500 хайтек компании. Тя ще говори по темата "Израелската високотехнологична екосистема: Пътят към успеха."

Българските лектори на форума са известни финансисти като Петър Андронов, кънтри мениджър на КВС Груп за България, главен изпълнителен директор и председател на УС на СИБАНК, Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк, Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка, Ани Ангелова, изпълнителен директор, Райфайзенбанк (България) и други.

Участниците във форума ще дискутират предизвикателствата пред финансовия бизнес в глобален и регионален аспект, използването на социалните мрежи в банкирането, влиянието на новите технологии върху работата на банките. В програмата са включени и представители на водещи международни компании като Хюлет Пакард и SIX Group - компанията която осигурява цялата инфраструктура на Швейцарския финансов център (борса, всички транзакции около ценни книжа, разплащателни системи и финансова информация)=

Организатори на форума са Асоциация Банка на годината и Висшето училище за застраховане и финанси.

Споделяне

Още от Бизнес

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?