Документален филм описва Тръмп като зловреден нарцис

Документален филм описва Тръмп като зловреден нарцис

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е "злокачествен нарцисист", твърди американски документален филм, базиран на разговори с психолози, предаде Франс прес.

"Негоден: психологията на Доналд Тръмп" - това е заглавието на филма, който от днес е в интернет. Авторите му твърдят, че не са политически пристрастни, въпреки че САЩ са в предизборна кампания.

Интервюираните във филма психолози уверяват, че е техен лекарски дълг да предупредят американската общественост какво е душевното здраве на Тръмп. Според един от тях, Джон Гартнър, президентът на САЩ ясно проявява четири симптома на злокачествен нарцисизъм, "най-разрушителия" тип поведение: параноя, самовлюбеност, антисоциален характер и садизъм.

"Този тип управници се появяват в цялата история на човечеството и винаги са изключително пагубни", заявява Гартнър и отбелязва, че същата диагноза е била поставена на Хитлер, Сталин и Мусолини.

В наскоро публикувана книга племенницата на президента Мери Тръмп, която също е психолог, го определя като самовлюбен лъжец.

"Патологиите на Доналд са толкова комплексни и постъпките му често са толкова необясними, че за поставяне на цялостна диагноза би била необходима цяла поредица от психологически и неврофизиологически тестове, които той никога няма да приеме", смята тя.

В документалния филм освен с психолози са водени разговори с юристи, историци, бивши разузнавачи и бивши съветници на президента.

Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?