Домусчиев призова българите да се отнасят без паника към заразените с коронавирус

Кирил Домусчиев, сн. БГНЕС

Бизнесменът Кирил Домусчиев, който бе диагностициран като носител на коронавируса, каза, че се чувства добре, и апелира към българите "да се отнасят без паника към болните, защото те не са чумави".

"Чувствам се добре. Нямам влошаване на състоянието, благодарение на един изключително добър медицински екип, който се грижи за мен. Смятам, че в едни кратки срокове ще успея да подобря състоянието си и ще бъда скоро изписан", каза Кирил Домусчиев, който се лекува в "Софиямед".

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) каза пред Нова телевизия, че прави постъпки да осигури и дари на кризисния щаб ценно лекарство против малария, което според френски лекари помага за по-бързото оздравяване на болните с коронавирус.

Кирил Домусчиев вече e влязъл в контакт с бизнес партньори да осигури сериозни количества от медикамента, с който страната ни отдавна не разполага и не внася.

По думите му това е стар, много добре познат препарат. Използва се успешно в Германия, Франция и Австрия.

"Върнах се преди десетина дни от Франция. Още там усетих лека настинка. Прибрах се вкъщи и си направих едноседмична карантина, като съответно се лекувах със стандартните лекарствени средства. Съпругата ми също вдигна висока температура и в крайна сметка си пуснахме тестове за коронавирус, които се оказаха отрицателни. В неделя решихме пак да си направим преглед и скенер на белите дробове. Най-близката болница до нас беше "Софиямед". Оказахме се с двустранни бронхопневмонии. Веднага бяхме хоспитализирани", разказа Домусчиев пред "Нова телевизия", която е негова собственост.

"След като постъпих в болницата, имаше допълнителен тест, тъй като има явно доста случаи, в които първият е отрицателен, а вторият - положителен. При мен вторият се оказа положителен. На жена ми четири пъти е отрицателен, което доказва, че жените не ги засяга чак толкова, колкото нас, мъжете", посочи той.

Кирил Домусчиев е председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Той притежава фармацевтични компании, фирми за чистота, "Нова телевизия", фирми за недвижими имоти, "Български морски флот", футболния клуб "Лудогорец" и др.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?