Домусчиеви официално влязоха във владение на Нова ТВ

Вяра Анкова и Николай Андреев остават начело на медийната група, а Силва Зурлева – съветник

Домусчиеви официално влязоха във владение на Нова ТВ

Акциите на шведската "Модърн Тайм Груп" ("Ем Ти Джи") в българската "Нова Броудкастинг груп" вече са прехвърлени на новия им собственик - "Адванс Медиа Груп", на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Вече тяхното дружество притежава 100 процента от медийна група, съобщиха в сряда от Нова Телевизия. Това означава, че са придобити и 5-те процента на регистрираното в Люксембург дружество "Ийстърн Юропиън Медиа Холдингс" СА, което беше част от сделката за 185 млн. евро.

"Удовлетворени сме, че завършихме продажбата на NOVA. Постъпленията ще бъдат използвани за ускоряване растежа ни в областта на електронните спортове и онлайн игри, включително чрез придобиване“, казва Йорген Мадсен Линдеман, президент и главен изпълнителен директор на "ем Ти Джи", цитиран в прессъобщението.:

Засега Домусчиеви не предприемат никакви промени в управлението на медийната  група и досегашните прокуристи Вяра Анкова и Николай Андреев стават изпълнителни директори. Силва Зурлева също запазва позицията си на съветник на борда на директорите на дружеството.

Георги Домусчиев е новият председател на Съвета на директорите на "Нова Броудкастинг Груп“ АД. В борда влизат още Тонка Генова - финансист и Николай Василчев – юрист.

"Нашето желание е да поддържаме досегашната политика на "Нова Броудкастинг Груп“ на свободна и обективна медия, с високо качество на телевизионното и дигитално съдържание, лоялна към зрителите и коректна към партньорите", заявява Георги Домусчиев, който е шеф и на "Адванс Медиа Груп" в съобщението до медиите. "Ще инвестираме в ускорена модернизация на телевизията, в човешкия капитал и в създаването на все повече български продукции. "Нова телевизия“ ще бъде българска телевизия, подкрепяща българските сериали, филми и развлекателни програми!!!", допълва той.

В портфолиото на "Нова Броудкастинг Груп“ влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България. В нея работят 650 човека.

Новият собственик на медийната група е дъщерна компания на инвестиционния холдинг "Адванс Пропъртис“ ООД , собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, притежаващ 117 компании в 23 държави от 10 различни индустрии. В портфолиото на холдинга е мултинационалната фармацевтична група "Хювефарма“, с дългогодишен опит и традиции в разработката, производството и продажбите на продукти за ветеринарната и хуманната медицина. Инвестиционното дружество притежава и българската корабна компания със 126-годишна история "Параходство Български Морски Флот“ АД, както и пристанищния оператор "БМФ Порт Бургас“ ЕАД.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?