Доналд Тръмп е избрал Рик Пери за министър на енергетиката

Рик Пери

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп ще предложи бившия губернатор на Тексас Рик Пери за министър на енергетиката, предаде БТА, като се позова на американските телевизии Си Би Ес и Ен Би Си.

Според източници, близки до Тръмп, Пери е на път да оглави министерството на енергетиката - ведомство, което бившият губернатор на Тексас казваше, че иска да премахне. Двамата са се срещнали в "Тръмп тауър" в Ню Йорк.

Пери участваше във вътрешната надпревара на републиканците за определяне на кандидата на партията за президент на САЩ през 2012 и 2016 г. По време на предизборни дебати през 2011 г. той не можа да си спомни името на енергийното министерство наред с още две ведомства, които обеща да премахне, ако стане президент.

След като напусна надпреварата тази година, Пери първоначално подкрепи съперника на Тръмп за президентската кандидатура на републиканците Тед Круз, окачествявайки милиардера като "рак за консерватизма". Впоследствие обаче той застана зад Тръмп, наричайки го "избора на народа".

Споделяне

Още от Свят