Доналд Тръмп: Никой не познава Америка по-добре от тираджиите

Доналд Тръмп: Никой не познава Америка по-добре от тираджиите

Американският президент Доналд Тръмп се срещна с шофьори на ТИР-ове в Белия дом, с които обсъди законодателния план за отмяната на здравната реформа на предшественика му Барак Обама.

Тръмп планира да отмени закона за общодостъпно здравеопазване, чрез който около 20 милиона американци получиха право на безплатно лечение.

Американският президент се качи на влекач, който беше докаран пред Белия дом от професионалните шофьори. Правейки смешни физиономии, президентът наду клаксона на машината, а по-късно пусна и видео клип в профила си в "Туитър".

"За мен е чест да приема толкова много тираджии и представители на автомобилната индустрия. Никой не познава Америка по-добре от тираджиите. Те обикалят страната всеки ден и виждат градовете, долините, пристанищата и пътищата в САЩ. Вие обичате Америка, за което съм ви благодарен", заяви Тръмп.

Камарата на представителите в САЩ обаче отмени в четвъртък предвиденото гласуване за измененията в системата на здравеопазването, след като над 20 консерватори отказаха да одобрят подкрепяния от Тръмп законопроект.

Очаква се днес предложението на Тръмп да бъде подложено отново на гласуване.

Споделяне

Още от Свят