Доналд Тръмп пристигна в Германия за среща с Меркел преди форума на Г-20

Доналд Тръмп пристигна в Германия за среща с Меркел преди форума на Г-20

Доналд Тръмп пристигна в четвъртък в Германия за разговори с канцлера Ангела Меркел, тяхна трета среща, откак той стана президент на САЩ, предаде ДПА.

Срещата им ще се състои докато световните лидери се събират в Хамбург за форума на Г-20 в северния германския град Хамбург в петък и събота. Тръмп и Меркел имат разногласия по промените в климата, отбраната и политиката на Тръмп под логото "Америка на първо място".

В публикувано вчера интервю германският канцлер критикува Вашингтон заради съсредоточаването му върху протекционизма вместо сътрудничеството.

 

Освен това Меркел критикува решението на Тръмп да изтегли подписа на САЩ под Парижкото споразумение за климата, докато американският лидер я атакува заради либералното ѝ отношение към мигрантите.

 

"Докато търсим начини да работим заедно за общото благо, американското правителство гледа на глобализацията не като на процес, от който всички да печелят, а като на процес, в който има печеливши и губещи", заяви тя пред седмичника "Цайт".

 

Канцлерът, която ще председателства форума на Г-20, се опита да намали очакванията за резултатите от срещата, заявявайки вчера, че очаква "трудни преговори".

ДПА отбелязва, че от една страна Меркел ще трябва да направи така, че Тръмп да не изземе целия дневен ред на Г-20, а същевременно ще трябва да не допусне американският президент да се окаже изолиран на форума сред световни лидери и съюзници на САЩ, които са настроени против политиката на неговото правителство.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят