Доналд Тръмп с поредна атака срещу ФБР

Доналд Тръмп с поредна атака срещу ФБР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп постави отново под въпрос безпристрастността на заместник-директора на ФБР Андрю Маккейб, който планира да се пенсионира след отправените от държавния глава нападки за предполагаемите настроения против него във ФБР, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

"Как може заместник-директорът на ФБР Андрю Маккейб, който ръководеше, заедно с доносника Джеймс Коми, разследването на лъжкинята Хилари Клинтън (включително нейните 33 000 нелегално изтрити имейла) да получава по време на разследването 700 000 долара за кампанията на жена си от марионетките на Клинтън", пита Тръмп в Туитър.

През 2015 г. Джил Маккейб, съпругата на заместник-директора на ФБР, получи дарения от 700 000 долара за нуждите на предизборната си кампания за Сената на щата Вирджиния от губернатора на щата, смятан за съюзник на Хилари Клинтън, както и от местния клон на Демократическата партия. По това време обаче Маккейб не е заместник-директор на ФБР и няма надзорна роля в случая с имейлите на Клинтън, отбелязва АП.

Освен това Тръмп отбеляза в друг туит, че Маккейб "чака да изтече срока, за да се пенсионира с пълна пенсия. Остават му 90 дни?!!?".

Тръмп и неговите републикански съюзници показаха ясно, че не искат Маккейб във ФБР, но той е граждански служител, който не може да бъде уволнен без ясни доказателства за провинения. 

Президентът на САЩ е подложен на нови критики поради публикуваната вчера във в. "Ню Йорк таймс" информация, че на среща със сътрудници в Овалния кабинет през юни е заявил, че всички хаитянски имигранти в Америка са болни от СПИН, а новодошлите нигерийци "трябва да се върнат в колибите си", припомня ДПА. На същата среща Тръмп се е оплакал от 2500-те новопристигнали мигранти от Афганистан, наричайки страната "убежище за терористи".

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс отрече президентът да е правил обидни изявления за мигрантите.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?