Доналд Тръмп води убедително сред републиканските кандидати за Белия дом

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп води убедително пред останалите кандидати от Републиканската партия в надпреварата за Белия дом. Той събира 40.6% от гласовете на участвалите в съвместно проучване нa Ipsos и Reuters. В проучването са участвали 582-ма души.

То показва, че Тръмп има по-голяма подкрепа отколкото останалите четирима водещи претенденти на републиканците заедно. Това са тексаският сенатор Тед Круз (10.5%), бившият неврохирург Бен Карсън (9.7 %), бившият губернатор на Флорида Джеб Буш (9.2 %) и сенаторът от Флорида Марко Рубио (7.2 %).

При хипотетично сравнение между лидера на демократите Хилъри Клинтън и Тръмп, Клинтън има статистически незначителна преднина от 41.4% срещу 40.8%.

Отделно проучване на Ipsos и Reuters показва, че състоянието на американската икономика отново се разглежда като основен проблем от избирателите.

Проучването на мненията на 1641 анкетиранипоказва, че тероризмът е смятан за най-сериозният проблем за американците (20.3%). Почти толкова (18.2%) са на мнение, че икономиката е най-важната.

Споделяне

Още от Свят