Доналд Тръмп заяви, че може да смекчи законите за имиграцията

Доналд Тръмп заяви, че може да смекчи законите за имиграцията

Доналд Тръмп заяви, че е склонен да "смекчи" законодателството за незаконните имигранти в САЩ. Това е поредният знак от страна на кандидат-президента на републиканците, че отстъпва от твърдолинейните позиции, които заемаше в началото на предизборната си кампания, съобщи АП.

В дискусия в сградата на кметството в Остин, Тексас, водещият от "Фокс нюз" попита Тръмп дали би променил настоящото положение за приобщаване на хората, които спазват законите или отдавна пребивават в САЩ и които вече са отгледали деца в страната. Той отговори, че "със сигурност може да има смекчаване, защото ние не искаме да нараняваме хората".

Доналд Тръмп нееднократно е заявявал, че ако бъде избран за президент, ще депортира 11 милиона души, които живеят нелегално в САЩ. Реакциите на публиката бяха различни - някои изразяваха задоволство, други осъждаха.

В неделя Келиан Конуей, новата шефка на щаба му, заяви пред Си Ен Ен, че предложението на Тръмп за "принудително депортиране" на 11 милиона нелегални имигранти е "непоколебимо", припомни Ройтерс. А губернаторът на Индиана Майк Пенс, републиканският кандидат за вицепрезидент, каза, че Тръмп ще бъде "твърд, но справедлив" спрямо имигрантите. "Хората, които са престъпили закона, ще трябва да напуснат незабавно", подчерта Пенс и призна, че подробностите трябва да бъдат изработени в сътрудничество с Конгреса.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?