Дончев: ГЕРБ може да взаимодейства само с РБ „без енергична реакция сред избиратели”

Снимка: БГНЕС

Разговор между лидерите на ГЕРБ и БСП – Бойко Борисов и Сергей Станишев е невъзможен, обяви в събота избраният за евродепутат от опозицията Томислав Дончев.

„Температурата на политическите емоции е много висока и няма как да е иначе. Дали е възможно да се намери обща цел и съгласие в подобна ситуация - да, но това минава през реформа и преход в политическите сили на ниво конюнктура”, добави той.

По думите на Дончев „това Народно събрание не изпълнява основната си функция – да представлява адекватно българските граждани”.

„То очевидно е избрано с измама - припомням за аферата „Костинброд”. И това се потвърждава от резултата на евроизборите - видяхме колко е променена картата на политическите сили от това, което се наблюдава в парламента”, смята Дончев.

Той добави, че от ГЕРБ трябва да направят анализ за възможностите за коалиции с другите политически партии: „Политическата сила, с която би могло да се намери взаимодействие без енергична реакция сред избиратели, е единствено Реформаторският блок. Българският гражданин ще покаже дали ще стигнат гласовете за евентуално управление. Но принципно са възможни разговори за взаимодействие и с други политически сили”.

По думите му със сигурност ще има нов вот на недоверие, като в момента опозицията обсъжда две или три теми, в които виждат по-големи слабости на управлението. Освен това ГЕРБ нямало да се присъедини към вотовете на „България без цензура”.

Споделяне

Още от България