Дончева: "Движение 21" не е заразено с политически клиентелизъм и корупция

Дончева: "Движение 21" не е заразено с политически клиентелизъм и корупция

Отборът на "Движение 21" е различен, защото не сме заразени с пороците на политическия клиентелизъм и корупция. В това начинание сме заложили своята лична репутация и не се крием зад партийни табели. Това каза лидерът на формацията Татяна Дончева в сряда при откриването на първата предизборна кампания на "Движение 21" . По думите ѝ новата партия е отбор за дълго бягане и не е ничия реплика.

За да подкрепят "Движение 21”, на събитието присъстваха актьорът Христо Гърбов, президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, както и кандидат- депутати от движението.

С обяснението, че политиците са длъжни да познават основния закон на държавата и с призива да се уповават на него, Дончева подари на всички кандидати по един екземпляр от Конституцията. След което ги призова да внимават в малкия текст, какъвто е и слоганът на кампанията ѝ, защото "дяволът е в детайлите".

"Ние сме хора, които са разбрали, че политическият партизанлък няма да доведе България доникъде. "Движение 21” предлага практични и приложими решения на най-наболелите проблеми на страната. Ние няма да робуваме на традиционната доктрина за ляво и дясно, защото, както е казал един мъдър китаец, не е важно дали котката е черна или е бяла, а е важно дали лови мишки”, каза Татяна Дончева.

По думите ѝ "Движение 21” има амбиции да влезе в парламента и да участва и в местните, и в президентски избори. "Ние сме хора, които носят дух на победители, затова и жребият ни отреди да сме с номер 1 в бюлетината", каза още лидерът на партията.

Финансистът доц. Стоян Александров обяви, че застава твърдо зад идеите на Дончева и затова ще води листите на партията в Бургас и Търговище. Според него страната има нужда от повече държавност, отколкото политиканстване. Александров изтъкна, че все по-трудно могат да се убедят младите българи, че трябва да останат в България. Той обяви, че е готов като депутат да подкрепя всяка разумна идея, независимо дали идва от ляво или от дясно.

Ден преди формацията на Дончева да стартира кампанията си, социологическо проучване на "Алфа Рисърч” показа, че юристката е на трето място в класацията на най-харесваните политици в България и има личен рейтинг от 17%. Формацията ѝ "Движение 21", която сега дебютира на избори, стартира кампанията с подкрепа от 1.5%.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2014