Дончева пита останалите партии готови ли са да се справят с "обръчите на Доган"

Готови ли са партиите да се справят с "обръчите на Доган". Този въпрос отправи към останалите партии участници в предизборната борба лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева в ефира на "България Он Ер".

"Движението за права и свободи владее съдебната система и е започнало да прави тази инвазия от 2003 г. насам, като е участвало чрез лидера си Ахмед Доган в подбора на председател на Върховен съд, на главен прокурор и на други ключови фигури в системата", каза тя.

Според нея по отношение на съдебната система трябва да се действа много по-радикално.

"Затова "Движение 21“ ще работи за промени, които ще доведат до изваждане на прокуратурата извън съдебната система, до свеждането ѝ само до съда, до нов модел за избор на Висш съдебен съвет – на практика пряко от магистратите, до сменяемост на прокурорите, централизъм на прокурорската система, която може да се направи по модела на редица европейски държави", обясни Дончева ангажиментите, които нейната формация смята да поеме.

Тя коментира още, че големият проблем при кризата с Корпоративна търговска банка е цялостното отражение от евентуалното ѝ затваряне върху българската икономика. Дончева припомни, че в банката има пари на много фирми, които трябва да работят, там са парите на военно-промишления комплекс, като има и пари на софийската "Топлофикация“.

"Това трябва да бъде много внимателно преценено преди взимането на окончателното решение на проблема", заяви юристката. Партията ѝ ще работи по практическото му разрешаване, като за целта е привлякла в екипа си банкера Стоян Александров, който е водач на две от листите на партиятав Бургас и в Търговище.

"Движение 21“ се явява за първи път на избори и ще бъде под номер 1 в бюлетината. Татяна Дончева подчерта, че партията се стреми да привлече "свободни, независими хора, със свободни професии, от сферата на дребния и среден бизнес, които желаят лично да направят промяната".

"Това са хора, които биха искали в управлението да стане промяна, да влязат нови хора, да се работи по-революционно и радикално по ключовите въпроси и да бъдат използвани хора с много по-висок професионален капацитет", заяви лидерът на движението.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2014