Дончева поискала от Нинова ново име, избираеми места и субсидия

Дончева поискала от Нинова ново име, избираеми места и субсидия

БСП и партията на Татяна Дончева – "Движение 21" не са се съюзили по три причини. Това написа във фейсбук лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

По време на преговорите Дончева е поискала "БСП за България" да промени името си за предстоящите избори и да се казва "БСП за България – Д 21" .

"Това можеше да блокира изобщо явяването ни на избори, тъй като подписката от 10 000 подписа за регистрация вече е събрана за старото име и до 26.05 няма време за нова подписка и регистрация с ново име. Отделно от това е доста некоректно към другите, при участието на седем и повече партии", обясни тя.

Втората причина е, че Дончева е поискала да бъде съпредседател на евентуалната коалиция. Според Нинова лидерите на останалите шест партии не били съгласни да са "странични наблюдатели".

"А и не е справедливо спрямо тях, с някои от които сме заедно много години", заяви лидерът на социалистите.

Дончева е поискала още две водачески места в листите за нея и заместника ѝ, както и гарантирана субсидия.

В неделя стана ясно, че "Движение 21" остава в коалицията "Изправи се! Мутри вън!" заедно с Мая Манолова и "Отровното трио". Партията на Дончева успя да влезе в краткотрайния 45-ти парламент с новото обединение. БСП пък постигна най-слабия си резултат от десетилетия.

Споделяне

Още от Предсрочни избори

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?