Дончева: Заканата на Борисов за оставка издава неувереност и цели да сплаши електората

Коалиция "Движение 21 – НДСВ" представи предизборен клип с участници кандидат-президент, вълк и овца

Дончева: Заканата на Борисов за оставка издава неувереност и цели да сплаши електората

"ГЕРБ създаде достатъчно негативизъм срещу себе си, който се олицетворява и от Цецка Цачева като една от основните фигури на ГЕРБ. Тя епроводник на политиката на ГЕРБ във всички сфери, за да приемем, че резултатът на изборите ще бъде добър”. Това коментира във вторник кандидатът за президент на коалиция "Движение 21 – НДСВ" Татяна Дончева.

Според нея казаното от премиера Бойко Борисов, че ще подаде оставка, ако кандидатът-президентът на ГЕРБ Цецка Цачева загуби на първия тур, издава неувереност. "Издава също заплаха към своите, че ако не бъдат достатъчно активни по време на изборите и не постигнат достатъчно добър резултат, те ще бъдат заплашени от предсрочни избори. Той плаши българския народ, като пиарите му сигурно са му внушили, че българите не искат прекалено много избори”, коментира още Дончева по адрес на Борисов.

Тя обясни още, че няма да коментира останалите кандидати за "Дондуков 2", защото приема кандидат-президентската надпревара като олимпийско състезание, в което "всеки да си бяга в коридора, а победата е за по-добрия, по-сръчния, по-можещия".

"Ако публика на нашето състезание с г-жа Цачева е Божидар Димитров, аз трябва да призная предварително поражението, но тъй като силно се надявам и съм убедена, че българският народ не се състои от божидардимитровци, а от хора, които имат очи, уши и ум – да гледат, да чуват и да разсъждават, смятам, че е безпредметно да убеждавам българския народ, че аз съм по-добрият кандидат. Аз съм просто по-добрият кандидат”, коментира още Дончева.

"Нашето присъствие на балотажа показва всички изгледи ГЕРБ да бъде преборен на тези избори", допълни тя. Според нея, въпреки че ГЕРБ има организационно предимство на тези избори, шансовете са в полза на техните кандидатури - нейната и на вицепрезидента Минчо Спасов.

По време на пресконференцията коалицията представи и предизборния си клип. В него Дончева дава решение на казуса как да бъдат пренесени в една лодка вълк, овца и купа сено.

В ролята на кормчия е кандидатът за президент и лидер на Движение 21 Татяна Дончева. В клипа специално участие имат три вълка. "Животните са истински”, заяви предварително Дончева и уточни, че не са били упоявани по време на снимките.

С най-добро екранно поведение се е доказала овцата – която стоически издържала крепенето на лодката, редом с най-големия си враг – вълкът. "Най-добре се държеше овцата – тя не мръдна”, коментира Дончева.

В помощ на клипа идва и игра със същия казус за решаване във Фейсбук. Освен това за старта на кампанията е предвидена и интернет страница Tatianadoncheva.info, в която е публикувана основна информация за кандидат-президентската двойка Татяна Дончева – Минчо Спасов, актуални новини и събития с тяхно участие.

Стремежът на клипа е да покаже, че кандидат-президентската двойка се стреми да намери решение на задачи и проблеми, за които мнозинството от българи считат, че е невъзможно да бъдат оправени.

Споделяне

Още по темата

Още от България