Дончева защити Пламен Марков и го остави в листите на "Движение 21"

"Заставам зад Пламен Марков, защото той не е бил доносник. Убедили са го, че ще работи за сигурността на България, защитавайки интересите на страната и спорта. За всички е ясно, че няма как преди 1989-та без разрешението на специалните служби български спортист да излезе свободно да играе в чужбина. Той е жертва на ДС-всеядността през ония години“. Това заяви в четвъртък Татяна Дончева, председател на "Движение 21“, по повод разкриването на Марков от Комисията по досиетата предишния ден.

Футболната легенда Пламен Марков е кандидат за народен представител и водач на листата на движението в Хасково.

"Още в първите ни разговори за изборите Пламен Марков сподели, че е сътрудничил на Държавна сигурност, но не се е занимавал с политически интриги. Той не се е крил, а аз държа на хората, които са коректни към мен и колегите си. Ние изцяло следваме българското законодателство, според което нищо не трябва да остава "скрито-покрито”,каза Дончева.

Тя изтъкна че е била била един от основните радетели за приемането на закона за досиетата. Аз съм "за” това да се знае кой какъв е бил и с какво се е занимавал, ако иска да влиза в политиката“, допълни още Дончева.

"Другият кандидат с досие от ДС Петьо Бозуков, пети в листата на „Движение 21” в Хасково, не е информирал ръководството на партията за миналото си, поради което ние ще направим постъпки за оттеглянето му от листите на 29-и МИР”, каза Татяна Дончева.


Избори 2014. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Споделяне

Още от Избори 2014