Допълнителни екипи на Спешна помощ тръгват в София до петък

В четвъртък или петък ще са готови екипите от столичните болници, които трябва да помагат на Центъра за спешна медицинска помощ. Това съобщи пред бТВ във вторник временният шеф на ЦСМП д-р Александър Златанов, като подчерта, че целта на мярката не е да произведе новина, а да помогне на службата.

"В момента правим активна подготовка за адаптирането на тези хора”, заяви той. По думите му екип проверява базите в изнесените квартали, където ще бъдат настанени медиците. Те ще работят на трудов договор.

Златанов отново подчерта, че над 90 лекари от големите столични болници са изявили готовност да работят в спешната помощ. По думите му работещите в ЦСМП трябва „да ги приемат като приятели, като колеги”.

Временният шеф на столичната Спешна помощ беше посрещнат "на нож от подчинените си”, които искат не само запазване на стария директор д-р Георги Гелев, но и по-високи заплати и по-добри условия на труд. По думите на Гелев, последните две са „справедливи, но неизпълними в много кратък период”.

Въпреки това според него трябва да се потърси вариант за подобряване на възнагражденията: "Първо, че заслужават и второ, че е знак на държавата към една структура, която е важна даже и за националната сигурност”.

Споделяне

Още по темата

Още от България