Допитване до столичани за транспорта и екологията за 400 000 лв. от еврофондовете

От днес в рамките на една седмица на сайта на Столична община, софиянци ще могат да дадат своя глас за развитието на ключови за града политики като транспорт, екология, култура, градска среда и качество на живот.

 

Резултатите от въпросника ще допълнят изследването, което е част от дейностите по проект на общината, финансиран с близо 400 000 лв. по оперативна програма “Административен капацитет” от Европейския социален фонд.

 

Целта е с активното участие на гражданите да бъдат формирани интегрирани политики за устойчиво развитие на София, съобщиха от кметството.

 

Проектът се казва - “Чрез ефективни партньорства към устойчиво развитие на София”. По него е предвидено да бъде направено “мащабно комплексно проучване, което включва социологическо изследване, фокус – групи и статистическа информация”. В проучването са включени 12 тематични области, които ще отразяват мнението и нагласите на гражданите по квартали в столицата.

 

Освен това в рамките на проекта около 110 представители на столичната и районните администрации, общински съветници и членове на неправителствени организации ще бъдат обучени в принципите за интегриране на политики и гражданско участие при изработването на стратегически документи.

 

Мащабното проучване за нагласите на столичани ще бъде направено от фирма - “Обединение за устойчиво развитие на София” срещу 84 000 лева с ДДС. Директор на обединението е Роза Пенева, а ръководител на проекта е Светлана Ломева.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?