Дори Доган се появи на светло, а Пеевски още го няма

Дори Доган се появи на светло, а Пеевски още го няма

След близо три години без публични изяви почетният председател на ДПС Ахмед Доган се появи на публично събитие. Пресцентърът на партията показа във Фейсбук снимка с телеграфен текст, който гласи: "Централният лъч на ДПС беше на кафе при почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган"

Доган е сниман с измачкана бейзболна шапка до председателя на движението Мустафа Карадайъ, кандидати за евродепутати и активисти на партията. Зад тях е автобусът, с който предизборният щаб обикаля страната.

Така Делян Пеевски, който е втори в листата на ДПС на евровота, остава единственият високопоставен кадър на партията, който не е имал нито една публична изява.

От 2013 година, когато срещу Доган бе направен опит за покушение с газов пистолет, основателят на ДПС редуцира и без това редките си публични изяви. През 2014 година се появи в изборна секция, а през 2016 година отиде на националната конференция на ДПС в София.

В началото на тази седмица Доган излезе с изявление, с което моли за прошка членовете и симпатизантите на ДПС. Той обяви, че каузата на ДПС е твърде голяма, за да има вътрешни борби.  

Споделяне
Евроизбори 2019

Общо 27 формации са регистрирани за участие на предстоящите евроизбори на 26 май: 13 партии, 8 коалиции и 6 независими кандидати.

Вече е ясно под кой номер са подредени в интегралната бюлетина.

За всеки кандидат в листите на партиите и коалициите може да се гласува с преференция.

За първи път в бюлетината за тези избори партиите са с номера до 100, а преференциите започват от 101.

Партиите, коалициите и инициативните комитети, заедно със списъка на кандидатите за всяка формация, са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия.

Списъкът на 3000-те секции, в които ще има машинно гласуване може да бъде изтеглен от тук.

Избирателите могат да проверят в коя секция трябва да упражнят правото си на глас по няколко начина.

Решено е и в кои държави извън България ще има секции за гласуване.

Още по темата

Още от Евроизбори 2019